Projects

Bristol-Myers Squibb Company

  • Project Overview
  • Project Details

LOCATION:
Lawrenceville, NJ

COMPLETED:
October 2016

TOTAL SQUARE FOOTAGE:
555,525 sq. ft.

PROJECT SERVICES:
Construction Management

Torcon was the Construction Manager for Bristol-Myers Squibb Company’s state-of-the-art new facility in Lawrence Township at Princeton Pike. The new campus co-locates 2,100 Bristol-Myers Squibb colleagues, enabling greater opportunity for collaboration through centralized meeting zones. The 555,525 sq. ft. glass complex sits on 135 acres and comprises four buildings linked by a central four-story atrium with a clerestory and glass end walls.

Collaborative work spaces and an open office environment are provided throughout the facility. Natural light is provided on all floors through floor-to-ceiling glass, which affords every occupant a view to the outdoors. The workplace experience is complemented with an array of amenities and services to promote well-being and work-life balance, including a coffee bar, full service cafeteria, conference/learning center, a fitness center, medical and wellness areas, an outdoor patio, and walk/bike paths complete with a bike share program. Torcon was also CM for an on-site childcare facility, which is available to all BMS employees.

The atrium functions as large event space and is equipped with a raised stage, 24-foot wide silicon display screen, and theatrical lighting. The space accommodates up to 1,000 employees to gather for town hall meetings that can be broadcasted globally. Acoustics, sunlight control, lighting, and audio visual solutions are provided to ensure an optimum experience. The latest AV and telecommunications technologies and tools are included in every meeting and huddle room, to provide intuitive and user-friendly control of equipment to support presentations and the collaborative exchange of ideas.

Bristol-Myers Squibb is committed to sustainability and followed stringent energy and environmental guidelines in the construction of the new office building.  As a part of the drive toward LEED Gold certification, design solutions include a central ice storage plant, a hydronic radiant heating/cooling floor system in the atrium, EV charging stations, a roof-mounted photovoltaic array system, a daylight harvesting control system for the LED light fixtures, and groundwater collection for cooling tower make-up. The pedestrian path that encircles the property connects to a multi-use bike and walking trail that also connects to the other two BMS locations in the area.